Om Oss

Bergs Service Center i Småland AB ägs av Richard Berg och vi bedriver vår verksamhet i en fastighet som inom Rockneby ofta kallas ”gamla macken”, här låg tidigare en Uno-X mack med en liten butik och pizzeria, numera huserar dock Bergs Service Center i hela bottenvåningen. Verkstaden består av tre portar med vardera billyft och komplett verkstadsutrustning för alla typer av reparationer samt komplett modern däckverkstad. Vi erbjuder även säsongsförvaring av dina däck i vårt däckhotell.

Vi startade i april 2017 som en sidoverksamhet men har under åren ständigt växt och idag sysselsätter vi 2 mekaniker på heltid. Sedan 2020 är vi auktoriserad verkstad i AD Bilservice:s rikstäckande kedja av ledande verkstäder. Via deras AD Kort kan vi erbjuda avbetalning samt att all service utförd hos oss omfattas av AD Assistans Försäkring.

Målsättning:

”Att tillgodose bilar i Rockneby och omnejd med bra prisvärda bilreparationer och där man som kund alltid ska ha ett stort förtroende för mekanikern och alltid känna sig välkommen.”

Richard är utbildad bilmekaniker/bilplåtslagare. Efter utbildningen jobbade han på Citroën i sex år som bilplåtslagare och gick efter det vidare till Åkessons bil som senare blev Holmgrens bil. Med ett gediget fordonsintresse och ett förflutet inom olika former av motorsport har Richard en bred kunskap om de flesta typer av bilar.

Jonas började sin karriär på Karlbergs i Oskarshamn och jobbade efter det i 16 år på Liljas i Kalmar. Han har alltså en gedigen erfarenhet av Volvo och Renault. Förutom service och reparationer är Jonas duktig montör av solfilm och utbildad på att åtgärda parkeringsbucklor.

Vi är självklart godkända för F-Skatt. Org nr: 559248-7093